De Peloponnesos

 

 

De Peloponessos is het meest zuidelijke deel van het vasteland van Griekenland. Aanvankelijk was het een eiland . Door de ingrijpende geologische veranderingen in dit gebied werd het tot twee keer toe gescheiden en weer herenigd met het overige vaste land. Het relief van de Peloponessos is ruw en het binnenland bestaat uit compacte bergmassa’s. Aan de kust heerst een mediterraan klimaat in tegenstelling tot het landklimaat van het binnenland.

 

 

De Peloponessos: beelden en muziek, geuren van de zee, de bergen waar op elke plek onze gedachten uitgaan naar een Griekse Mythe. Steden, provinciale stadjes, badplaatsen.,belangrijke centra vanaf oudheid tot heden dat is de Peloponessos.

 

De Peloponessos heeft drie grote wegennetten die naar plaatsen leiden vol natuurschoon, met belangrijke archeologische vondsten: aarde en stenen die getuigen van een ver verleden. Je kunt per trein vanuit Athene naar de Peloponessos. Er is een treinverbinding van Korinthe-Patras-Pirgos-Olympia-Kalamata-Tripoli-Nafplio-Korinthe en veel tussenliggende dorpen.

 

De Peleponessos is verdeeld in zeven departementen te weten: Korinthe, Achaia, Eleia, Messinia, Lakonia, Arkadia en Argolida.

 

Argolida is de provincie waar Epidavros ligt

 

Het hoogtepunt van Argolida is de Epidaurus, 25 km ten oosten van Nafplio. Epidaurus is een theater uit de vijfde eeuw voor Christus en een van Griekenlands grootste bezienswaardigheden. Een prachtig bouwwerk. In de zomermaanden vinden bijna dagelijks concerten of optredens plaats die je een keer moet hebben meegemaakt. De bijna perfecte akoestiek zorgt ervoor dat je niet hoeft te schreeuwen om je verstaanbaar te maken.

 

Tussen de ruïnes kun je verder nog de tempel van Asklepios bewonderen (4e eeuw voor Christus).

Villarena © 2022